Фелпс отрече завръщане за Токио 2020

OFFNews Последна промяна на 20 септември 2017 в 11:36 2922 0

Легендата в плуването Майкъл Фелпс няма желание да се завръща в басейна като състезател, но иска да помогне на младите американски таланти да развият потенциала си и да достигнат върховете в спорта.

32-годишният Фелпс, който в момента очаква появата на второто си дете, веднъж вече се завърна в басейна, след като беше обявил края на кариерата си, но не възнамерява да го прави втори път.

Той се оттегли от спорта след Олимпиадата в Лондон 2012, но 20 месеца по-късно поднови кариерата си, а на Игрите в Рио де Жанейро през миналата година Фелпс прибави още 5 златни и 1 сребърен медал към богатата си колекция, която включва рекордните 23 олимпийски титли.

Съпругата му Никол, бивша Мис Калифорния, в момента е бременна в четвърти месец, а двойката вече има 16-месечен син Буумър, като мислите на легендата са насочени в друга посока.

"Наистина този път нямам желание да се връщам. Честно казано подобни мисли ми минаваха през главата преди Световното първенство в Будапеща, но исках да видя как ще се чувствам, когато гледам този голям форум отстрани. Този път нищо в мен не трепна. Просто явно вече съм загубил интерес да се състезавам отново", коментира Фелпс.

Все пак той има непостоянен характер и може да размисли с наближаването на Токио 2020. Преди два дни той си пусна снимка от басейна след тренировка с Алисън Роджърс Шмит, която се готви именно за игрите в японската столица.

Шмит е осемкратна олимпийска медалистка, като печели първото си отличие през 2008 година в Пекин.