Чудо! Пускат отново басейн "Академика"

OFFNews 15 октомври 2017 в 11:34 23395 0

Радостна новина за феновете на плуването от източна София. Басейн "Академика" ще започне работа от понеделник, научи OFFNews. Той беше затворен за ремонт миналия юни, а после започна ходене  по мъките.

Обновяването трябваше да приключи за 3 месеца. Но беше удължено с още 3. А после започна познатият филм "пускат го другия месец". Така ремонтът, започнал при кабинета "Борисов 2", мина през този на Герджиков, за да завърши при третото правителство на Бойко Борисов.

Все пак с година закъснение басейнът, познат на столичани като  "Малкият Академик" зад Плиска, ще приеме отново плувци. През лятото работата беше напълно замряла, парите поизхарчени и няколко роми строители се мотаеха за цвят.

Трябва да се признае, че работата живна след инспекция на министър Красен Кралев, който се изнервил видимо от гледката, споделиха присъстващи. И наредил до 15 септември басейнът да бъде пуснат. Е, с месец закъснение заповедта е изпълнена, но и на това трябва да бъдем доволни. При година чакане!

Безкрайният ремонт за близо 1 милион лева лиши хиляди софиянци и студенти от възможност да спортуват. На басейна тренират куп детски групи, клубове. Редовни часове по физическо провеждат няколко от големите университети, а и гражданите на околните квартали редовно го ползват.

Многобройните любители на плуването се питат дали е възможно и голямото чудо - държавата да си оправи плувен комплекс "Червено знаме". Той е построен за Европейското през 1985 година, когато Таня Богомилова ни зарадва с титла.

Закритият басейн е руина от много години. Откритият, който радваше столичани през лятото, също пустее. Той беше даден преди 6 години при управлението на министър  Свилен Нейков по аренда на .... спортен клуб по модерен петобой от Ихтиман! Забележително!

Хотелът също е с катинар, въпреки че има уникално положение и след построяването на "Арена Армеец" може да работи със солиден капацитет.

Но! Спортистите, които още ползват зали в комплекса, са убедени, че унищожението е целенасочено, тъй като някой си е заплюл терена за строежи на бизнес центрове. Хора спирали с коли и правели снимки и замервания, без да се представят за какво работят.

"Цяла източна София ще станем тлъсти бизнесмени в офиси, а децата ни няма да има къде да спортуват", майтапят се насила в квартала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!