Антъни Иванов си пожела повече конкуренция в родните басейни

OFFNews 31 юли 2017 в 12:57 2955 0

18-годишният ни плувец Антъни Иванов все още се вълнува от своето постижение на световното първенство в Будапеща, където записа осмо място. За последно българин беше плувал на финал на световно първенство преди десет години. Антъни е наясно какво е постигнал, но амбициите му са за много повече.

"Последното такова представяне беше на Михаил Александров 2007 г. Много се радвам, че именно аз върнах България на картата на плуването. Надявам се след две години да се класирам още по-напред. Изправих се срещу много титулувани състезатели. На финала имаше европейски, олимпийски и световни шампиони. В полуфинала имаше няколко световни и европейски шампиона, които отпаднаха.

Радвам се, че аз успях да ги изхвърля, така да се каже, от финала и да вляза аз", каза Антъни в предаването "Тази сутрин" в ефира на bTV часове, след като се завърна в България. 

Той започва сериозни занимания в басейна, когато е на 10 години. 

"С родителите ми решихме, че имам по-голям шанс с плуването, отколкото с футбола. Имах по-голям шанс за развитие. Мисля, че сме направили правилния избор. В началото не ми беше скучно. После започнах да правя по едно и също нещо. Трябва да се примириш с това, защото ти трябва, за да постигнеш високите си цели.

Всеки ден съм по 2 пъти в басейна и веднъж тренирам за сила и издръжливост. Каквото каже треньорът", разяснява многократният републикански шампион на България.

Антъни не крие, че е имал и периоди на застой в кариерата си, но те не са му повлияли силно.

"Никога не съм искал да се откажа напълно. Имал съм падения и застои, но не и такива, че да взема решение да спра", категоричен е тийнейджърът.

Животът на Антъни най-вероятно ще продължи в университет в САЩ - родината на неговия идол - най-титулувания спортист на олимпийски игри Майкъл Фелпс.

"Обмислям да уча в САЩ. Не съм решил категорично в кой университет. Имам няколко предложения", каза той и допълни категорично: "За момента не мисля да сменям родния флаг".

САЩ ще бъде ново предизвикателство за българина, който няма конкуренция по родните басейни.
"В момента в България няма кой да ме победи поне в бътерфлая. Пожелавам на българските плувци да се развиват, за да мога да имам конкуренция", каза 18-годишният шампион.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови