Антъни Иванов се надява на медал от Индианаполис

OFFNews Последна промяна на 20 август 2017 в 13:50 1746 0

18-годишният ни плувец Антъни Иванов сподели пред БТВ, че заминава за Индианаполис с надежда за медал в първенството на планетата за юноши и девойки.

"Надявам се да успея да вляза на финала на 100 и 200 м и от там вече всичко може да се случи. Юношите не са толкова добри в малките детайли, които на мен ми липсваха на голямото световно.

Надявам се сега да се чувствам по-добре и да плувам по-добре. Не мога да обещая нищо, защото не знам каква е моментната ми форма, но мисля, че се подготвихме добре с треньора и би трябвало отново да съм добре. На 200 м съм с 3-4-то място в света и мисля, че мога да се преборя за медал.

Плувахме през нощта, за да си сверим часовника с Америка и да плуваме по тяхното време, за да можем да се чувстваме добре за финалите. Надявам се да е помогнало и да се види на световното", разказа той.

Антъни заяви, че успехът му при мъжете е привлякъл интереса на феновете към спорта и се надява той да доведе и нови спонсори.

"Много се радвам, че най-накрая започнаха да проявяват интерес и към плуването. До момента не е имало чак такъв интерес и се надявам той да става все по-голям, защото България има добри плувци и се надявам всички да се представят както аз се представих тази година.

Надявам се да се привлекат и спонсори, понеже в плуването им нужда, както към федерацията, така и към отделните плувци. Надявам се тези две световни да са трамплин към привличането на спонсори", завърши талантът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови