Антъни Иванов иска да атакува златото в Токио

OFFNews Последна промяна на 02 август 2017 в 13:14 1682 0

18-годишната ни плувна надежда Антъни Иванов се прицели в златото на Олимпийските игри в Токио след три години.

"В Токио ще бъда на 21 години, което е отлична възраст за пробив в плуването. Там ще бъда дебютант на олимпийски игри, което по-скоро отчитам като плюс за мен. Ще направя всичко да се подготвя добре и да атакувам олимпийския връх", каза Антъни Иванов.

Талантът от Велико Търново направи фурор миналата седмица на световното първенство в Будапеща, където плува във финала на 200 метра бътерфлай в компанията на най-добрите състезатели в тази дисциплина.

Иванов няма да има време за почивка и още тази седмица отива на лагер в Камчия, където ще се подготвя за предстоящото световно първенство за юноши и девойки в Индианаполис.

"Трябва да подобря някои дребни детайли. Имам резерви в плуването, което е добре за бъдещето.Четирима-петима състезатели от участниците в Индианаполис сме много близо като времена и при малко късмет мога да взема медал", каза Антъни Иванов.

Състезателят и неговият треньор Николай Вакареев са наясно кои компоненти трябва да се подобрят. "Имаме доста резерви в старта и подводните обръщания. В България Антъни няма конкуренция и не забелязвахме тези грешки.

Но на световното първенство ясно се видя и в трите му плувания на 200 бътерфлай къде изоставаме. Ако подобрим тези компоненти, може да влезе в тройката на световното за юноши в Индианаполис в края на месеца", сподели Вакареев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови