Плажове в Созопол, Слънчев ден, Лозенец и Обзор остават без концесионери

OFFNews 21 септември 2017 в 08:40 20824 0

Снимка БГНЕС, архив

Четири плажа остават без концесионери.

Две от концесиите ще бъдат прекратени от Министерството на туризма - "Созопол – централен" и "Слънчев ден" заради системни нарушения по отношение на стопанисването на плажовете, обяви тази сутрин министърът на туризма Николина Ангелкова пред bTV.

Министерството ще се раздели с други два концесионера по взаимно съгласие - на централния плаж на Лозенец и "Обзор - мотела", от 1 октомври. Там концесионерите се убедили, че не могат да се справят, по думите на Ангелкова.

В същото време, протестиращи се събраха пред сградата на Министерството на туризма с искане да не бъдат ограничавани от нудисткия плаж "Делфин".

Търгът за отдаването му под наем е започнал по време на служебния кабинет – от служебния министър Стела Балтова. През май е сключен договор, без по това време да е имало сигнали и становища против него. Такива постъпват през юни.

„Нямало е как да се разбере имало ли е сигнали. Ние започнахме проверка на процедурата“, коментира Ангелкова, която кани протестиращите да дадат предложенията си за промени на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!