Дадоха на концесия плажа 'Кранево - Международен детски лагер' за 20 години

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2021 в 20:03 2328 0

Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж "Младост ММЦ", съобщиха от правителствения пресцентър. 

Плажът се намира в община Приморско. 

Предлага се срокът на концесията да е 15 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Минималното годишно концесионно възнаграждение е 115 319,16 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С настоящото решение се цели да се обезпечи част от морски плаж "Младост ММЦ" със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Концесионерът, който ще се грижи за морския плаж "Кранево - Международен детски лагер" е "Ефект 3 Холидейс" ЕООД. 

Плажът се намира в община Балчик. Концесионерът се избира за срок от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 8 230,51 лв. без ДДС. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 2,10 на сто.

Инвестициите, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж за срока на концесията са 120 000 лв. с ДДС. Началната дата на концесията е датата на влизане в сила на концесионния договор.

С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.
Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови