Ангелкова за Алепу: Не е добре, и чужди медии отразяват, вреди ни на имиджа

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2020 в 13:47 3793 5

Чартърните полети не се отменят, те се пренасочват. Ние знаехме, че до 15 юни няма как да има такива полети. Границите се отвориха вчера. Така че, чартърните полети са пренасочени за юли, август, септември и октомври. На 25 юни стартират първите полети от Нидерландия, Германия, Полша. Това обясни в студиото на сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Изключително важно е в тази толкова тежка ситуация както за сектор "Туризъм", така и за сектор "Транспорт" да се търси чрез диалог най-доброто решение, подчерта Ангелкова.

Нашето предложение е да започне да действа преобразуване на мярката 60/40 в 80/20, и това да стане още следващия месец. Друга мярка е отпускането на 50 млн. лв за наемането на безработни лица, регистрирани в Бюрата по труда. Всеки един работодател ще може да направи своя избор с помощта на държавата, обясни Ангелкова.

Много важни са и мерките за гарантиране на ликвидност, допълни министърът, като уточни, че България е сочена за пример по отношение на предприетите мерки. Отделно от това, ние бяхме едни от първите одобрени като безопасна дестинация за пътуване, подчерта Ангелкова.

Тя обаче е категорична, че изключително труден ще бъде рестартът след пандемията, а възстановяването на сектора ще бъде бавно.

553 са проектните предложения, които са одобрени за сектор "Туризъм" по линия на схемата за микро и малки предприятия. Предстои тепърва и нова мярка, свързана с финансиране на средните предприятия с грантови схеми от 30 000 до 100 000 лв., където туризмът отново ще може да се ползва с приоритет, посочи Ангелкова.

Според нея ведомството й винаги е определяло българите като водещ пазар в сектор "Туризъм".

Затова и стартирахме кампания "Преоткрий България". Отделно, другата седмица стартираме кампания, която таргетира всички останали държави. Общата цифра на обществената поръчка е около 6-7 милиона лева за реклама по всички таргетирани пазари за една година, обясни министър Ангелкова.

Тя посочи, че глобата това лято за нарушаване на разпоредбите за цените на плажните съоръжения е 50 000 лева при първо нарушение и 100 000 лв.  при повторно.

В това толкова тежко и трудно лято ние имаме необходимост да предлагаме качествен продукт и да спазваме всички законови разпоредби, каза още Ангелкова.

Тя коментира и т. нар. "подпорен хотел" на плажа Алепу. 

"Не е добре. Хората са изключително чувствителни по темата. Прокуратурата изиска разрешението за строеж. Нека да изчакаме контрола и тогава да се вземе решение. За съжаление, това много вреди и на имиджа на страната ни, защото се отразява и в чужди медии", допълни министърът.

Според нея водата на плажовете ни е чиста.

"Знаете, че се изградиха изключително много пречиствателни станции. Почти няма местенце без такава и със сигурност работата в тази посока ще продължи", подчерта Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13355

5

aviatora

25.06 2020 в 16:40

СИКАДЖИЙСКА ДОЛНПРОБНА ПРОСТИТУТКА

4586

4

stanimir_13

17.06 2020 в 08:49

Медиите ли вредят, протестиращите, или ненаялите се, дето дават разрешения на кило?

8415

3

senester

16.06 2020 в 14:40

Нашите медии са ваши,така че не се очаква реално отразяване

9873

2

emanuilis

16.06 2020 в 14:18

Проблемът не са „чуждите медии", а нашите „институции", които са го допуснали за изграждане. Дайте правилно обществено послание и го разрушете.

2468

1

Име на профила

16.06 2020 в 14:01

Абе и на теб да ти таковам таковатата. ПОВЕЧЕ трябва да се говори в чужди медии, щото като се говори само по нашите нищо не се променя.