Ангелкова: 70 млн. финансова инжекция за туризма вече са факт

OFFNews 11 септември 2021 в 13:07 8377 2

Николина Ангелкова

70 милиона лева финансова инжекция за най-засегнатия сектор от COVID кризата вече са факт. Туристическият бизнес ще бъде подпомогнат от държавата с актуализацията на бюджета, коментира бившият министър на туризма и депутат от ГЕРБ Николина Ангелкова по повод приетите промени в бюджета за 2021-ва.

Тя припомня, че тези помощи са нещо, което парламентарната група на ГЕРБ-СДС е поставила ясно сред своите приоритети и е  гарантирала на среща с бранша. "От няколко месеца използвам всяка трибуна, за да аргументирам, че тази подкрепа трябва да бъде в идните 2 до 3 години, докато секторът се възстанови", пише Ангелкова в пост във фейсбук.

60 млн. от тези 70 са безвъзмездни средства в подкрепа на хотелиери, ресторантьори, туроператори, турагенти и за всички предприятия в туризма; 6 милиона са за туроператори за възстановяване на неизплатени суми за нереализирани пътувания;
4 милиона лв. за екскурзоводи като целева помощ, посочва депутатът.

Нека обаче бъдем реалисти. Това не е достатъчно на управляващите туристически бизнес и заетите в сектора да спрат да протестират. Пълната абдикация на служебния министър на туризма и този на здравеопазването водят до тотален хаос и липса на перспектива пред бранша, коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови