19 000 руски туристи посетили България за два месеца

OFFNews 10 март 2018 в 16:40 3435 1

Повече от 19 хиляди руски туристи са посетили България през декември и януари тази зима, което е увеличение от 1,3 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Михаил Малцев, изпълнителен директор на Уралската Асоциация по туризъм.

Ангелкова допълни, че Русия е по традиция сред основните туристически партньори на страната ни.

На срещата двамата дискутираха вариантите за разширяване на възможностите руският потребител да ползва у нас здравни пакети или корпоративен отдих на руски институции и компании.

Един от акцентите на разговорите бяха начините за популяризиране на руския пазар на типично българските лечебни и оздравителни практики и на уникалните методи и процедури, които не се срещат в други страни.

В момента експерти на министерството и представители на бизнеса разработват спа дестинации, които ще помогнат за популяризирането на възможностите за оздравителен туризъм в България, каза министърът. Тя уточни, че дестинациите са седем из цялата страна. Те дават информация за общите характеристики и качествата на водата в даден район, за климата и туристическите атракции. И покани събеседника си да посети през лятото България и родното Черноморие.

Малцев посочи, че приветства усилията на българското министерство за създаването на специализиран туристически продукт в помощ на руските гости. Той допълни, че асоциацията ще подкрепя всяка добра идея, която подпомага развитието на туризма в двете страни. "Надявам се и в бъдеще сътрудничеството между българското министерство на туризма и Уралската асоциация по туризъм да се задълбочава и развива", отбеляза Михаил Малцев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

1

Бабатунде

10.03 2018 в 17:13

Баси, тая грозна пача, не спира всяка седмица да се пише за нея и да се снима с някой някъде. Моля ви се хора, това същество е отвъд приемствеността за грозотия ! Спрете да ни я позказвате, разбрахме че е нагла и всичко, което тя прави е невероятно и безгрешно, разбрахме че туризма ни бие небесата от подем. Ама моля ви, просто спрете да я давате а месец-два !
 
X

Подкастът на OFFNews