Вече и официално: Григор ще играе на финалите в Лондон

OFFNews 25 октомври 2017 в 10:23 6939 1

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изпълни своята голяма цел за 2017 година. Българинът официално беше обявен като участник във финалния Мастърс на АТР другия месец в Лондон.

Заедно с него класиране за последния за годината турнир си осигури и четвъртият в света Марин Чилич. Двамата се възползваха от загубата на Сам Куери в първия кръг на турнира във Виена.

Димитров заслужи участието си сред осемте най-добри с титлите на Мастърса в Синсинати и триумфите на турнирите в Бризбейн и София.

Останалите сигурни участници във финалния Мастърс са световният номер 1 Рафаел Надал, швейцарският ас Роджър Федерер, Александър Зверев от Германия и австриецът Доминик Тийм.

Белгиецът Давид Гофен и испанецът Пабло Карено Буста са фаворити за последните две места за турнира, кйто ще се проведе между 12 и 19 ноември.

Все още не е ясно дали Димитров ще защитава титлата си в София. Решение по въпроса има, но то ще бъде обявено на 31 октомври. Това заявява спортният министър Красен Кралев.

"Всички българи го искат, а и Григор получава необходимия заряд от емоции и любов в София, за да стартира още по-успешен сезон догодина", допълни спортният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

1

Ivan Danev

25.10 2017 в 23:25

Честото на Григор!Напълно заслужено.Поне един български спортист да ни радва,че то станахме за смях пред целия свят-с футбола,волейбла и т.н.да не ги изреждаме.От кражби на политическата мафия не остават пари за спорта.Големи кражби ,голямо нещо.Събуде се бедни ми народе и вземи сопите.Пред очите ти разграбват земята ни(със стотици хиляди декари на рдин фермер-купена с откраднати пари,пак от нас)заробват България с милиарди долари,подарък на Путин и компания,а народа мълчи и търпи.Докога!Да излезем на улицата хиляди и ще видите ,че от страх ще се на....рът.Да вземем съдбата в собствените си ръце.Няма време за отлагане.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков