Украинската тенисистка Марта Костюк: Никой не се интересува от проблемите ни

OFFNews 08 април 2023 в 15:36 3201 1

Тенис

Снимка Getty Images

Марта Костюк с основание е гневна

Украинската тенисистка Марта Костюк излезе с остра критика към женската тенис асоциация WTA и съвета на играчите към нея заради отношението им след инвазията на Руската федерация в родината й.

"Първият разговор с представители на съвета на играчите се проведе едва наскоро, близо година след нашествието. Срещата се проведе онлайн, аз бях в Киев. Когато дойде моето време да се включа прозвуча сигнал за въздушна тревога, тъй като срещу столицата бяха пуснати дронове, които сеят смърт.

Попитах - равни ли са условията за нас и състезателките от Русия и Беларус. Та ние нямаме и ден в безопасност. Тренировъчните база са унищожени. Всеки ден падат бомби.

Нямаме транспортни връзки със света. Всеки ден започва с проверка дали близките ти са живи. И при тези условия сме принудени да се състезаваме с играчи от страните-агресор, защото WTA е решила да не ги отстранява. Никой не отговори на въпросите ми. Казаха само, че щели да помагат", сподели Костюк.

Критики към управата в тениса отправи и бившата първа ракета на Украйна Елина Свитолина, която се завърна на корта след майчинство.

В WTA проявяват толерантност към представителите на Русия и Беларус, като поддържат тезата, че решението дали подкрепят войната или не е лично решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл