Григор Димитров продължава да бъде в Топ 10 на световната ранглиста по тенис

Виктория Томова с рекордно за нея място в подреждането на WTA

Донислав Донев 17 юни 2024 в 10:57 1429 0

Григор Димитров

Снимка Facebook: ROLAND-GARROS

Българинът продължава да заема 10-ото място в ранглистата на ATP

Най-добрият ни тенисист - Григор Димитров остана в челните места на световната ранглиста при мъжете и тази седмица. Българинът продължава да заема 10-ото място с 3775 точки срещу името си.

Родният състезател не е напускал Топ 10 в подреждането на АТР от 1 април, когато за кратко бе номер 9. Втора ракета на България остава Адриан Андреев, който се смъкна с 2 позиции и вече е на 231-о място с 266 точки.

На върха при мъжете няма промени. Яник Синер от Италия остава лидер, следван от испанеца Карлос Алкарас, а Новак Джокович (Сърбия) е трети. Австралиецът Алекс Де Минор се изкачва с две позиции до седмото място, след успеха си вчера в турнира на трева в Хетогенбош от сериите ATP 250. Това е рекордно високо класиране за 25-годишният играч.

Норвежецът Каспер Рууд бележи регрес с една позиция и вече е осми, а полякът Хуберт Хуркач също се смъкна до 9-а позиция.

При дамите Виктория Томова, зае рекордно за нея място в световната ранглиста. От днес 29-годишната родна състезателка се намира на 63-а позиция в подреждането на WTA с 1035 точки.

Вчера Томова загуби финал от американката Ан Ли на турнира на клей във Валенсия. Предишното й рекордно класиране беше 64-о място на 5 февруари тази година. Втора ракета на България остава Гергана Топалова, която регресира с 10 места и вече е номер 230 в света.

На върха при жените промяна няма. Полякинята Ига Швьонтек остава на първо място, следвана от американката Коко Гоф, а третата позиция е за беларускинята Арина Сабаленка.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов