Треньорът на Григор: Трябва да подобрим играта му

OFFNews 23 август 2017 в 10:36 3633 0

Снимка tenniskafe.com

Към анализите и коментарите за играта на Григор Димитров се присъедини и Дани Валверду, който даде специално интервю пред радио "ATP Tennis Radio" след финала срещу Ник Кирьос.

"Григор харесва кортовете в Синсинати и условията за игра бяха добри за неговия стил. Както винаги казвам обаче, не става дума само за тази седмица, трябва да продължи да надграждаме и да вървим напред. Предизвикателството на работата е той да успее да намери баланса, така че по-често да има седмици като тази.

Григор успя да изиграе много на брой качествени седмици през последната година. Последните няколко месеца не бяха добри, но той се труди страшно много, за да може отново да играе силно и започва да го прави, но още е далеч от най-добрия си тенис.

Трябва да продължим да работим и да правим същите неща, за да се опитваме да подобряваме играта му. Знаете, че когато човек не успява да постигне добри резултати в продължение на няколко месеца, после обратният път отнема време. Радвам се, че видях Григор да играе силно през изминалата седмица, с много енергия на корта още от първия мач срещу Фелисиано Лопес.

Научих много за Григор през последните месеци. Той записа няколко качествени победи по време на турнирите на трева и макар началото на сезона на твърди кортове да не бе добро, проведохме няколко разговора по този въпрос, в които си казахме истината и си взехме поуките.

Болезнено е да напуснеш даден турнир рано, особено когато си знаел, че можеш да спечелиш няколко мача, но можеш да се поучиш от загубите и това си пролича в Синсинати. Григор се състезаваше по начина, по който искам да го виждам да се състезава.

Мисля, че това е най-добрата настилка за него – средно бързите твърди кортове през лятото са най-подходящите за неговия стил. Той може да използва скоростта си, слайса, както и мощта на сервиса и форхенда си. Тези условия заедно с тревните кортове са любимите за него.

Седмицата бе позитивна по много причини. Гледам на нея като на добра подготовка за US Open, както и като на важна крачка в надпреварата за място във финалния Мастърс в Лондон. Всеки мисли за това, не само ние, а битката в момента е доста завързана", сподели Валверду.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови