Тенис Сандгрен се сблъска челно със славата

OFFNews 25 януари 2018 в 20:12 11277 0

Никой не беше чувал за американския тенисист със звучното име Тенис Сандгрен преди да достигне сензационно до 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия.

За всичките седем години като професионалист Сандгрен беше спечелил в турнири на АТР само два мача, а сега извъднъж постигна четири победи. Закономерно интересът към него се повиши и от миналото му изплуваха "призраци". Като анонимен играч той е имал свободата да не бъде така политически коректен към заобикалящия го свят и колегите от тениса.

Тенис Сандгрен в момента е принуден да се оправдава и извинява за постове в социалните мрежи отпреди 5-6 години, които не се харесват от аудиторията. Така например през 2012 година той пише статус, че е минал покрай гей клуб и очите му още кървят.

След натиск сега той написа извинение. Извинение от него търси и бившата номер 1 Серина Уилямс за публикация от 2013 година, когато пише, че когато Серена губи, денят му става хубав. Тя смята, че това е расистко.

Любопитното е, че във въпросния ден Уилямс губи от друга афроамериканка - Слоун Стивънс. Тенис изтри всички по-пиперливи публикации в Туитър, но призраците ще продължат да го преследват, освен ако не изпадне отново далеч от елита на тениса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!