Тенис легенда обяви край на кариерата

OFFNews 16 септември 2018 в 14:55 2450 0

Легендарният канадски тенисист и бивш номер 1 в световната ранглиста на двойки Даниел Нестор сложи край на състезателната си кариера на 46-годишна възраст.

Той изигра последния си мач в Торонто в плейофа за Световната група на Купа "Дейвис" в тандем с Вашек Поспишил, но двамата загубиха в от холандците Жан-Жулиен Роже и Матве Миделкоп с 6:4, 3:6, 4:6, 4:6.

"Времето ми дойде. Вече не чувствам, че мога да печеля големи турнири и да бъда конкурентен на по-младите момчета. Така че, с радост излизам в пенсия", коментира роденият в Белград левичар Нестор, цитиран от Спортал, който дебютира при професионалистите през юли 1991 година.

Той е първият играч на двойки в историята на АТР, който е печелил титлите и в четирите състезания от Големия шлем, както и във всичките девет турнира от сериите "Мастърс".

Канадецът има общо 91 трофея при дуетите, 12 от които от Шлема - 8 в мъжките двойки и 4 на смесени двойки, както и 4 от финалите на АТР при дуетите. Той също така е олимпийски шампион от Сидни 2000 на двойки със сънародника си Себастиен Ларо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови