Страхотно е, признава Гришо

Пътят на българина към първа титла от Мастърс 1000 е открит след отпадането на Надал

OFFNews 19 август 2017 в 09:17 3934 1

Снимка WSOpen

Григор Димитров нарече страхотно настроението, с което мачка на кортовете в Синсинати. Той говори след победата на японеца Юичи Сугита, като хвърли поглед и към полуфинала с Джон Иснър.

"Доволен съм от играта си. Успях да поема контрола в мача още от първата точка. Чувствах се отлично на корта днес, открих слабостите на Сугита.

След това просто си свърших работата и спечелих мача. Мисля, че днес просто взимах най-добрите решения, в най-правилното време.

Подготвям за мача срещу Иснър по същия начин, както досега. Чувството да достигнеш до такъв етап в турнира е страхотно. Това е, за което си се трудил неуморно. Няма нещо друго, с което да мога да се справя по-добре в момента", каза Гришо.

Българинът има невероятен шанс да вземе първа титла от Мастърс 1000, след като водачът в схемата и нов номер 1 в света Рафаел Надал напусна борбата на 1/4-финалите.

Испанецът отпадна след загуба с 2:6, 5:7 от Ник Кириос за около час и половина. Австралиецът, записал победа номер 100, ще се изправи срещу Давид Ферер на финала. Испанецът достигна до полуфиналната фаза, след като победи Доминик Тийм с 6:3, 6:3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови