Ситуацията за Григор Димитров не е "сега или никога"

OFFNews Последна промяна на 19 април 2018 в 11:37 5441 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сред петимата играчи, на които трябва да се обърне внимание по време на сезона на червени кортове, пише Алесандро Мастролука в своя анализ за Tennis World USA.

"Рафаел Надал е Краля на клея. Най-великият играч на тази настилка в историята без никакво съмнение. В тази част от сезона той е човекът, но все пак не е единствен,

Ситуацията за Димитров не е "сега или никога", но той трябва да докаже себе си на клей, където търпението и разума натежават над страстта и инстинкта.

Българинът е на 16-то място в класацията на ATP за ефективността на сервиса в последните 52 седмици. Но дори по-интересно е, че той е чак на 54-то място сред играчите с най-добър ретур през този период, като е спечелил 28.4% от точките при първи сервис на съперника и 49.8% при втори", коментира Мастролука.

"Израснах на клей, прекарах ранните си години в Испания, така че чувствам, че мога да играя добре на клей", цитира авторът изказване на Димитров и посочва, че хасковлията е шестият най-успешно играещ в тайбрек играч в тура в последните 52 седмици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови