Григор Димитров: В следващия кръг ще съм в по-добър ритъм

OFFNews 18 април 2018 в 13:32 6452 0

Снимка Сергей Антонов

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изигра труден първи двубой, но все пак победи Пиер-Юг Ербер с 3:6, 6:2, 6:4 в среща от втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло.

Хасовлията си призна, че му е било трудно да влезе в мача на червената настилка и то срещу съперник, който вече има зад гърба си няколко мача на клей.

"Не е лесно да играеш първия си мач на клей, при това срещу състезател, който вече има няколко двубоя на тази настилка. След първия сет започнах да играя по-добре, станах по-постоянен в ударите си, движението ми се подобри. Чувствах се комфортно на корта.

Той е агресивен състезател, излиза често на мрежата. Понякога не знаеш какво ще направи и може да те изненада в някои ситуации. Това обаче е добре, щастлив съм, че имах такъв мач.

Независимо срещу кого играя в следващия кръг, ще съм в по-добър ритъм. Това ще ми даде предимство, което ще ми помогне да мина през подобен двубой", сподлеи Димитров пред официалния сайт на АТП.

Съперникът на българина в следващия етап ще стане известен днес след края на двубоя между Филип Колшрайбер и Алберт Рамос-Виньолас, финалист в турнира от миналата година.

Днес обаче Григор ще излезе на корта за втория си двубой на двойки. Той и партньорът му Давид Гофен ще срещнат 8-ите поставени Иван Додиг (Хърватия) и Раджийв Рам (САЩ). Мачът ще се играе на корт №9 и ще започне около 17:00 часа българско време, след като преди това има две срещи на двойки, първата от които започва в 13:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!