Ще има нова шампионка на "Ролан Гарос"

OFFNews 04 юни 2017 в 20:35 2311 0

Испанският секссимвол на женския тенис Гарбине Мугуруса няма да защити титлата си от "Ролан Гарос", след като отпадна в 1/8-финалите на втория за годината турнир от Големия шлем.

Испанката прие много емоционално отпадането си и се разплака на пресконференцията след мача още преди да й бъде зададен първия въпрос.

Мугуруса беше спряна от надеждата на домакините за титла Кристина Младенович, която срази миналогодишната победителка с 6:1, 3:6, 6:3 за 121 минути и стана втората представителка на домакините на тази фаза от надпреварата.

На 5 юни предстои и двубоят от 4-ия кръг между Каролин Гарсия и Ализе Корне, така че Франция ще продължи да мечтае за трофей поне в схемата при жените, след като при мъжете по-рано в неделя Ришар Гаске се отказа поради контузия и Гаел Монфис остана единственият французин на 1/8-финал.

Швейцарката Тимеа Бачински пък достигна за трета поредна година до четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставената под номер 30 Бачински победи десетата в схемата Винъс Уилямс с 5:7, 6:2, 6:1 след 2:12 часа игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!