Шарапова вдигна първи трофей след наказанието

OFFNews 15 октомври 2017 в 12:31 4324 0

Мария Шарапова се завърна в пълния си блясък на корта! Рускинята победи Арина Сабаленка със 7:5, 7:6(8) на финала на турнира по тенис за жени в китайския град Тянцзин.

Това е първа титла за Маша от месец май 2015-а насам, когато тя надигра испанката Карла Суарес Наваро в Рим. В Тянцзин пък Шарапова спечели 35-а титла в кариерата си, която беше прекъсната от 10-месечно наказание заради употреба на мелдоний.

Бившата на Григор Димитров показа железни нерви. Шарапова започна лошо мача и губеше с 1:4, но в последствие отстъпи в едва един от следващите седем гейма, в които записа пробиви за 3:4 и 6:5. В последния сервис-гейм на Шарапова се стигна до допълнителни разигравания, като рускинята се възползва от втория сет-пойнт.

Втората част започна още по-лошо за Шарапова, която загуби два от първите си три сервис-гейма и губеше с 1:5. Последва обаче нов обрат и рускинята изравни за 5:5, а други два пробива между двете тенисистки изпратиха сета в тайбрек. В него Шарапова пропиля три разигравания за мача, преди да го затвори с четвъртото за 10:8 след 2:07 часа игра на корта.

Наградният фон на турнира в Тянцзин е 426 хиляди щатски долара, като Шарапова ще прибере малко над 111 хиляди. Следващият турнир за рускинята е в Москва, където ще играе с покана.

Припомняме, Маша се завърна бързо и в топ 100, въпреки  че пропусна куп турнири и заради контузии. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews