Серина Уилямс се отказа от Australian Open след загуба от тенисистка, нарекла я 'идол от детството ми'

OFFNews 05 януари 2018 в 08:50 8593 0

Бившата номер едно в света Серина Уилямс се отказа от участие в Откритото първенство на Австралия. Тя обяви решението си дни след загубата от Йелена Остапенко.

Преди мача на 30 декември 20-годишната Остапенко - шампионка от миналогодишния "Ролан Гарос", заяви, че е развълнувана да играе срещу Серина, защото тя е била нейният идол, докато е израствала.

36-годишната Уилямс реши да се върне в тениса само три месеца след раждането на дъщеричката си Олимпия. Американката, спечелила 23 титли от Големия шлем, роди през септември. Тя спечели последната си титла - на Откритото първенство на Австралия през 2017 г., бременна във втория месец.

Тя обясни решението си с думите: "Въпреки че съм супер близо, не съм там, където искам да бъда". Треньорът и екипът ми ми казват да участвам в турнири, само ако съм готова да извървя пътя докрай, допълни тенисистката, която в момента заема 22-рата позиция в световната ранглиста на сингъл. Мога да се състезавам, но не искам просто да се състезавам, искам да правя нещо много по-добро от това и за да го постигна, имам нужда от още малко време, обясни Уилямс.

Американката не е единственият топ играч, който отпада от първия за годината турнир от Шлема. Бившият №1 Анди Мъри се отказа заради неизлекувана контузия. 

Бившият №4 в света Кей Нишикори се отказа също заради травма в китката.

Все още не е сигурно дали швейцарецът Стан Вавринка, който спечели титлата през 2014 г., ще участва.

Новак Джокович - шесткратен шампион на Australian Open, също може би ще пропусне шампионата заради контузия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови