Сензацията Остапенко стигна финала на "Ролан Гарос"

OFFNews 08 юни 2017 в 19:00 2547 0

47-ата в света латвийка Йелена Остапенко продължава със сензационното си представяне на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж.

В деня, в който навърши 20 години, Остапенко се класира на финала на надпреварата във френската столица, след като срази в полуфинален сблъсък швейцарката Тимеа Бачински със 7:6 (4), 3:6, 6:3 и си направи най-хубавия и незабравим подарък за празника. Любопитното е, че и Бачински имаше рожден ден днес, но няма да го запомни с хубаво.

Двубоят протече според предварителните очаквания. Остапенко беше по-активна и търсеше развръзката в разиграванията докато нейната съперничка разчиташе на играта в защита и грешки на съперничката.

В първия сет двете се пробиха по три пъти, преди Остапенко да стигне до успеха в тайбрека със 7:4. В началото на втората част двете си размениха по един пробив, преди Бачински да поеме контрола и да вкара двубоя в решителна трета част, която отново беше белязана от пробиви и от двете страни на мрежата, но Остапенко успя да задържи постигнатия пробив за 5:3, след което пък приключи всичко още на сервиса на съперничката си.

Остапенко хвърли в транс родината си, тъй като стана първият представител на Латвия, достигнал до финал на турнир от Големия шлем.

Във финала в събота тя ще се изправи срещу Симона Халеп, която победи Каролина Плишкова с 6:4, 3:6, 6:4.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови