Сензацията Остапенко е шампионка на "Ролан Гарос"

OFFNews 10 юни 2017 в 18:30 2064 0

47-ата в света латвийка Йелена Остапенко сензационно спечели турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж!

20-годишната тенистистка победи на финала Симона Халеп с 4:6, 6:4, 6:3 и триумфира в тазгодишното издание на надпреварата и по този начин стана първата непоставена победителка в турнира от Големия шлем в Париж в Откритата ера. А последната, която е правила това е британката Маргарет Скривън през 1933 година.

Освен това, благодарение на историческия си триумф, Остапенко ще се изкачи от 47-о до 12-о място в ранглистата на WTA. Латвийката е най-младата носителка на титлата от 1997 година насам, когато на 19-годишна възраст триумфира Ива Майоли от Хърватия.

Халеп, която бе трета в схемата, пък пропусна възможността да се изкачи на върха на световната ранглиста, като за капак тя отново остава без титла от четирите най-големи турнири в света.

Симона успя да се опълчи на впечатляващата огнева мощ на 20-годишната Остапенко и спечели откриващия сет с точно 1 уинър на сметката си.

От другата страна на мрежата обаче тийнейджърката опита всичко, пробва с брутална мощ от форхенд, смени тактиката и потърси разнообразие с излизания на мрежата, извади целия си технически арсенал и в крайна сметка триумфира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!