Руски квалификант шокира и отстрани Федерер в Синсинати

OFFNews 16 август 2019 в 08:41 2941 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер приключи с участието си в турнира от сериите Мастърс в Синсинати, след като в третия кръг загуби от квалификана Андрей Рубльов с 3:6, 4:6 за малко над час на корта.

Руснакът проби два пъти Маестрото в първия сет за крайното 6:3. След почивката той реши всичко с пробив за 4:3. Това бе първи мач между швейцареца и 21-годишния младеж.

Рубльов записа трети успех над играч от Топ 10 в кариерата си и втори в последните два месеца. Това бе и първи негов мач срещу Федерер. В следващата фаза руснакът очаква Данил Медведев. Сънародникът му победи Ян-Ленард Щруф с 6:2, 6:1.

За Федерер пък това беше последна проверка преди Откритото първенство на САЩ. До момента той има седем титли в Синсинати и тази надпревара е една от любимите на Маестрото. Това бе и най-ранното отпадане на швейцареца в този турнир от 11 години насам.

През 2008 година той отпадна в третия кръг, а оттогава до ден днешен е стигал винаги поне до 1/4-финалите на тази надпревара.

Преди днешното си отпадане Федерер бе в серия от три поредни финала в турнира, като два от тях спечели и загуби един, който бе през миналата година и тогава отстъпи на Новак Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови