Проблеми с ръката притесняват Григор Димитров преди Откритото първенство на Австралия

OFFNews 16 януари 2020 в 16:09 2135 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров има лек здравословен проблем преди началото на турнира от Големия шлем - Открито първенство на Австралия. Българинът разкри, че от няколко дни се бори с мехури на дланта на дясната ръка.

"През последните дни спя с ръкавица, която поддържа ръката ми влажна през цялото време. Така се справям с този проблем малко по малко.

Трябва да се погрижа за тези мехури, тъй като през последните два или три дни ръката ми е възпалена до известна степен.

Между двата ми мача имах ден почивка, така че опитвам да разреша проблема. Ако оставим това настрана, съм готов", каза Димитров пред "Фокс спортс".

По-рано днес пък стана ясно, че Гришо ще започне участието си в Australian Open в понеделник. Това съобщиха организаторите на надпреварата, като в първия ден от следващата седмица ще се играят срещите от долната половина на схемата при мъжете, където е и българинът. Димитров ще се изправи срещу Хуан Игнасио Лондеро в първия кръг.

Освен нашето момче, на корта в първия ден от турнира ще видим шампионa от миналата година Новак Джокович, швейцарската легенда Роджър Федерер, световната №1 при дамите Ашли Барти, японката Наоми Осака и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови