Походът на Маша към титлата в Ню Йорк продължава

OFFNews 02 септември 2017 в 09:19 1283 0

Бившата номер 1 в женския тенис Мария Шарапова продължава да е убедителна в последния за годината турнир от Големия шлем.

30-годишната рускиня постигна трета поредна победа на US Open и първа в два сета. Руската звезда се наложи над представителката на домакините София Кенин със 7:5, 6:2, а на осминафиналите ще играе срещу Анастасия Севастова, която елиминира Дона Векич.

Чехкинята Петра Квитова пък преодоля третия кръг на US Open. Поставената под номер 13 чехкиня надигра с 6:0, 6:4 номер 18 в схемата Каролин Карсия от Франция. Квитова достигна до тази фаза на турнира за трета поредна година. През май 27-годишната чешка тенисистка се завърна на корта след дълготрайно лечение на контузия.

Квитова достигна до четвъртия кръг на турнир от Големия шлем за първи път през сезона. Шампионката от "Уимбълдън" през 2011 и 2015 година игра на четвъртфиналите в Ню Йорк преди 24 месеца.

Карла Суарес Наваро също се класира за осминафиналите. Испанката спечели с 6:1, 3:6, 6:3 срещу Екатерина Макарова от Русия и ще срещне Винъс Уилямс в следващия кръг, която се справи Мария Сакари от Гърция с 6:3, 6:4.

При мъжете аржентинецът Диего Шварцман сътвори поредната изненада на US Open. Той отстрани шампиона от 2014 година Марин Чилич в третия кръг след успех с 4:6, 7:5, 7:5, 6:4. Шварцман за първи път ще играе на осминафинал на турнир от Големия шлем, където ще се изправи срещу Лука Пуи, отстранил в пет сета Михаил Кукушкин.

Надеждата на домакините Джон Иснър отпадна още в третия кръг на US Open. Американският гигант отстъпи с 4:6, 3:6, 6:7(5) на Миша Зверев и пропусна да си осигури среща със своя сънародник Сам Куери на осминафиналите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!