Пиронкова отвя румънка в Ийстбърн

OFFNews 28 юни 2017 в 15:09 1590 0

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова се класира на осминафиналите на турнира в Ийстбърн на трева, който е от категория "Премиер".

Пловдивчанката отнесе Моника Никулеску от Румъния с 6:0, 6:4 в срещата, която вчера бе отложена поради лоши атмосферни условия. 

В първата част Цвети беше абсолютен властелин на корта. За 19 минути тя изигра най-добрия си сет за годината. Българката го спечели на нула, като позволи на 51-ата в света румънка да спечели само 4 от общо 28-те точки в частта.

Румънката започна втория сет с пробив. В следващия гейм 29-годишната пловдивчанка имаше две поредни точки за рибрейк, но не успя. Неизбежното се случи за 3:3. Цвети поведе с 40:0 след отлична къса и реализира втората точка за пробив.

Пловдивчанката не допускаше грешки и се възползваше от всяка възможност, а представянето й бе удоволствие за наблюдаване. Бившата полуфиналистка на "Уимбълдън" загуби само четири точки в първия сет, като го приключи за 18 минути.

На Пиронкова, която влезе в основната схема като "щастлива губеща" и се класира директно за втория кръг заради отказа на Петра Квитова, ще й се наложи да изиграе и следващия си двубой днес.

По-късно през деня в битка за място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу втората в света Симона Халеп от Румъния. Финалистката на турнира "Ролан Гарос" днес се справи трудно с китайската квалификантка Ин-Ин Дуан след 3:6, 6:3, 6:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!