Наказателна акция за Пиронкова в Ийстбърн

OFFNews 23 юни 2017 в 14:38 1888 0

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова преодоля първия кръг на квалификациите на турнира на трева в Ийстбърн. 29-годишната българка спечели с 6:2, 6:2 срещу Маркета Вондрушова от Чехия.

По този начин тя си осигури 13 точки за световната ранглиста, а за място в основната схема ще спори с победителката от двубоя между испанката Лара Аруабарена и Ришел Хогенкамп от Холандия.

Пловдивчанката доминираше в първия сет. Тя стигна до първи пробив за 3:1, а малко по-късно вече водеше с 5:1. Цвети загуби гейм при свой сервис, но веднага отговори и сложи край на първата част.

17-годишната чехкиня оказа по-сериозна съпротива във втория сет, но Пиронкова бе на ниво и не й даде шансове за обрат.

Българката спаси три възможности за пробив в първия гейм, а в шестия стигна до решителен пробив, който пречупи съперничката й. След четири поредни гейма тя приключи срещата след 1 час и 8 минути игра.

Пиронкова, която падна до 151-о място в световната ранглиста, демонстрира добра форма от началото на сезона на трева. Миналата седмица тя достигна до четвъртфиналите на турнира в Нотингам.

Турнирът в Ийстбърн е погряващ преди напреварата в Уимбълдън, където пловдивчанката стигна до полуфинал през 2010 г. и четвъртфинал през 2011 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови