Пиронкова отпадна от втората в света

OFFNews 29 юни 2017 в 16:10 1746 0

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби от номер 2 в света Симона Халеп в доиграването на своя мач от осминафиналите на турнира в Ийстбърн.

Пловдивчанката, която влезе в схемата като "щастлива губеща", отстъпи след 7:6(6), 6:7(4), 5:7 в равностоен двубой, в който имаше своите шансове за успех.

Доиграването започна с точка за пробив в полза на румънката. Цвети успя да го отрази и впоследствие спечели гейма, затвърждавайки пробива.

При следващото сервиране на Пиронкова обаче първият сервис не влизаше и Халеп бързо стигна до три поредни брейкбола. След като спаси първия с прекрасна къса топка, тя се пропука при следващото разиграване и загуби предимството си.

Третият сет започна със сравнително бърз сервис гейм в полза на Цвети. При първото подаване на Халеп българката изпусна два брейкбола и резултатът беше изравнен.

Нашето момче се възползва от няколко непредизикани грешки на опонентката и проби в шестия гейм за 4:2. В деветия гейм българката затвори бързо гейма си на 0, а същото направи и Халеп за 5:5.

Румънката направи решителен брейк за 6:5 и след това сервираше за мача. Тя поведе с 40:15 и реализира първия мачбол с форхенд уинър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови