Няма да има мач между Шарапова и Серина. Контузия осуети най-чакания сблъсък на Ролан Гарос

OFFNews 04 юни 2018 в 17:14 8677 0

Снимка Corinne Dubreuil/FFT

Няма да има мач между отколешните врагове на корта Мария Шарапова и Серина Уилямс. Поне не на тазгодишния "Ролан Гарос".

22-ят сблъсък между двете бивши приятелки на топ ракетата ни Григор Димитров бе осуетен, след като рекордьорката по титли от Големия шлем Серина обяви на пресконференция, че е контузена.

"За съжаление, имам проблем с пекторалния мускул. Нещата ставаха все по-зле през последните два дни. Не мога да сервирам, обяви американката", която се завръща в тениса, след като стана майка на дъщеричката си Олимпия през септември 2017 г. И Шарапова, също бивша №1 в женския тенис, се стреми да възвърне позициите си, но не след майчинство, а след 15-месечно наказание за употреба на допинг.

Специалистите прогнозираха, че в очаквания кървав сблъсък между двете Шарапова, която досега има само две победи над Серина, този път има по-големи шансове, защото килограмите все още затрудняват бързото придвижване на носителката на 23 титли от турнирите от Големия шлем Серина Уилямс.

"Утре ми предстои ядрено-магнитен резонанс. Думата ще бъде на лекарите", отговори Серина на въпрос на пресконференция кога отново ще бъде в състояние на тренира. "Когато получа резултатите, ще мога да ви кажа нещо повече."

Отказът ѝ изпраща директно рускинята на четвъртфинал.

Враждата между двете бивши шампионки в най-престижния турнир на клей в света прикова вниманието върху предстоящия двубой, а интересът бе подхранен и от скорошна словесна престрелка между двете.

В автобиографичната си книга "Unstoppable: My Life So Far" (2017 г.) Шарапова пише: "Мисля, че Серина ме мрази, защото съм слабичкото дете, което я победи, въпреки всичките ѝ преимущества, на Уимбълдън. Мисля, че ме мрази, защото я видях в най-голямата ѝ слабост. Но най-вече мисля, че ме мрази, защото я чух да плаче. Тя никога не ми прости за това".

От книгата става ясно, че въпросните сълзи били именно след загубата от Шарапова.

В отговор на въпрос по този повод последната седмица Серина коментира, че книгата е "100% слухове" и че е "малко разочарована", но че няма лоши чувства към Шарапова. Била изненадана, че рускинята следи толкова отблизо кариерата ѝ. Не очаквала да види името си на 100 и повече места в текста.

"Плакала съм в съблекалнята много пъти след загуба и съм виждала много хора да го правят - коментира Уилямс, цитирана от Би Би Си. - Мисля, че е нормално. Мисля, че това показва страстта и желанието и... волята да излезеш и да направиш най-доброто."

"Мисля, че това, което се случва там (в съблекалнята - бел. ред.), определено трябва да остане там. Не е необходимо да се говори за това по не толкова положителен начин в книга."

В сблъсъците между двете бе намесено и името на Димитров по времето, когато той излизаше с Шарапова. 36-годишната Серина, негова бивша приятелка, го нарече "момчето с черното сърце", с което, щом иска, Шарапова да ходи на срещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews