Нашествие на младите таланти в Шанхай! Зверев отстрани Федерер

OFFNews 11 октомври 2019 в 16:04 1445 0

Изненадите на турнира от сериите Мастърс в Шанхай продължават да избухват! След като Стефанос Циципас отстрани Новак Джокович, сега същото стори и Александър Зверев, който победи Роджър Федерер с 6:3, 5:7, 6:3 и се класира за полуфиналите на надпреварата.

Това бе седма среща между германеца и Маестрото, като 22-годишният талант вече има предимство – 4:3 успеха. На полуфиналите в събота Зверев ще се изправи срещу победителя от двубоя между Матео Беретини и Доминик Тийм.

Всичко в първия сет се реши след един единствен пробив в шестия гейм, който Зверев успя да задържи до самия края и така взе аванс.

През втората част Федерер проби във втория гейм, но последва моментален рибрейк. С пробив в единадесетия гейм обаче младокът взе предимство и поведе с пробив и 6:5. При своето подаване Зверев направи три лесни точки и имаше три мачбола при 40:0 в своя полза, но след това се пропука и Маестрото върна пробива. В тайбрека Маестрото стигна до 9:7 точки.

Третият сет започна обаче ударно за германеца и той проби още във втория гейм, а след това върна пробива и увеличи аванса си на 3:0 в геймовете. До края на частта все пак двамата си спечелиха подаванията и германецът стигна до престижния успех.

Така Саша приключи срещата с 43 печеливши удара и 21 непредизвикани грешки. При Федерер броят грешки беше същият, но уинърите чувствително по-малко – 23.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews