Циципас детронира Джокович в Шанхай (видео)

OFFNews 11 октомври 2019 в 12:39 2232 0

Една от най-актуалните млади звезди в световния тенис Стефанос Циципас елиминира световния номер 1 Новак Джокович на 1/4-финалите на турнира от сериите Мастърс в Шанхай. Гръкът стигна до победа след с 3:6, 7:5, 6:3 над Ноле след малко повече от два часа игра.

За първи път в кариерата си сърбинът отпада преди полуфиналите на надпреварата в китайския град. Джокера ще загуби точки в ранглистата, където битката с Рафаел Надал за върха се очертава да бъде свирепа.

Циципас пъл продължава да се наслаждава на вълшебния сезон, който прави. 21-годишният грък по-рано през годината записа впечатляващи победи над Роджър Федерер на турнира от големия шлем Australian Open и Рафаел Надал на клей в Мадрид.

Първият сет започна прекрасно за сърбина и с пробив във втория гейм той взе частта. Във втората част двамата стояха равностойно на корта. Все пак обаче Циципас намери сили да пробие в последния дванадесети гейм и така прати мача в трети сет.

В него младокът проби сърбина в четвъртия гейм, а след това затвърди пробива и увеличи аванса си на 4:1 в геймовете. До края на мача и двамата си взеха подаванията.

В спор за място на финала Цици ще се изправи срещу намиращия се в страхотна форма руснак Данил Медведев, който по-рано през деня се разправи с Фабио Фонини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови