Наоми Осака избра Япония пред САЩ

OFFNews 10 октомври 2019 в 15:20 2259 0

Звездата на женския тенис Наоми Осака реши да избере японско пред американско гражданство и е устремена към Игрите в Токио догодина, съобщи самата състезателка пред местната телевизия NHK.

Осака, чиято майка е японка, а баща – хаитянин, сподели за NHK, че е завършила административната стъпка да се сдобие с японско гражданство преди рождения й ден следващата седмица. Според законите в азиатската страна японец с повече от една националност трябва да избере окончателно такава преди да навърши 22-годишна възраст.

"Това ми дава специално чувство да участвам на Олимпиадата и да представям Япония", каза двукратната шампионка от Шлема в интервюто, цитирано от БГНЕС.

"Мисля, че ще мога да вложа повече емоции в това като играя за честта на страната“, допълни тя според статията, публикувана на японски в официалния сайт на NHK.

Осака каза още, че иска да спечели златен медал на Игрите, въпреки че не изключи напрежението от високите очаквания към себе си. Младата сензация в тениса е изключително популярно име в Япония, където всяко нейно действие се следи зорко от местните медии, особено когато тя е в страната, където е родена майка й.

Тя е лице на редица водещи японски марки, включително ANA, и бе основната атракция на изминалия домашен турнир в Осака, където триумфира с титлата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови