Надал: Топката в Мадрид лети повече

OFFNews 12 май 2018 в 13:13 7180 0

Рекордната серия от 50 поредни спечелени сета на клей на Рафаел Надал приключи след загуба от Доминик Тийм на 1/4-финалите в Мадрид. Световният номер 1 опита да намери причините за поражението и сподели какво ще прави след него.

"Играх срещу един от най-добрите състезатели в света. Той се представи добре. Играхме в специални условия. Топката тук лети повече. Нямах контрол над точките през по-голямата част от мача. Чувствах, че, когато изпълнявах форхенд или дори бекхенд, не бях уверен в способността си да променям посоката.

Спечелих 50 поредни сета на тази настилка, сега загубих мач. Това не беше моят ден. Но това е част от спорта. Не мога да се прибера в хотела и да мисля за това, че трябва да направя много неща по различен начин в подготовката си за следващия турнир, това не би било много умно. Просто ще анализирам какво се случи и ще опитам да играя по-агресивно.

Мисля, че от Шанхай до Монте Карло не бях завършил нито един турнир. Става дума за много месеци, които пропуснах. Миналата година стигнах до финал във всеки турнир, в който участвах. Тази засега съм играл само в един-два. Това е реалността. Пет месеца без надпревари означават, че няма как да бъдеш номер 1. Дори не мисля за това. Ще видим какво ще се случи в края на годината.

От януари до Монте Карло не участвах никъде. Това са три пропуснати месеци. Много време, дадено на другите състезатели. Имайки това предвид, мисля, че се поставих в добра позиция. Трети съм в Race to London, което е най-важното. Все още имам две добри седмици на клей, след което ще продължа да напредвам. Това е реалността.

Разбира се, че предпочитам да съм номер 1 пред номер 2 и номер 3 пред номер 5. Казвал съм го 1000 пъти. И преди съм губил първата позиция, но това, което ме прави щастлив е, че се чувствам здрав, че имам възможността да се състезавам всяка седмица. Това е целта ми: да бъда щастлив. Върху това работя“, каза Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови