Надал след загубата от Федерер: Той беше малко по-добър

OFFNews 13 юли 2019 в 11:57 2133 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал призна надмощието на швейцарската легенда Роджър Федерер в техния полуфинален сблъсък в турнира от Големия шлем "Уимбълдън".

Маестрото се наложи над Матадора със 7:6 (3), 1:6, 6:3, 6:4 и вече има 16 триумфа и 24 загуби срещу испанеца. Федерер ще се изправи срещу Новак Джокович във финала на надпреварата.

"Беше тежък мач, имах своите шансове. Той беше малко по-добър. Вероятно не успях да играя толкова добре колкото в предните мачове, а той се представи на ниво. Мачът беше изумителен. Заслужи успеха. Поздравления за него.

Ключово беше развитието на третия сет. В края на мача също започнах да играя по-добре, но вече беше късно. Бекхендът ми не сработи днес, а той направи отличен мач.

Той винаги успява да прави най-трудните неща, да изглеждат прости. Съумява да се движи по корта по-бързо от всеки друг. Поставя под напрежение съперника си, тъй като взема топката по-рано от всички други тенисист.

Това вероятно е най-трудното срещу него. Днес също го постигна. Чудесно е да бъда част от тази ера, в която трима играчи са постигнали толкова много. Трудно е да се види такова стечение на обстоятелствата. А ние не сме приключили - продължаваме напред.

Това беше един от поредните епизоди. Тъжен съм да загубя днес, тъй като имах възможност да бъда на пореден финал в Големия шлем. Приемам го. Изиграх чудесно състезание. Тъжен съм, тъй като тези шансове не са вечни", каза Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови