Федерер спечели класиката с Надал и е на финал

OFFNews 12 юли 2019 в 22:11 1905 0

Швейцарецът Роджър Федерер се класира на финала на турнира "Уимбълдън", след като победи големия си съперник Рафаел Надал със 7:6 (3), 1:6, 6:3, 6:4.

Така във финала в неделя Федерер ще спори за трофея със световния номер 1 Новак Джокович, който спечели титлата преди година.

С успеха Федерер намали изоставането си в общия баланс срещу Надал, като вече има 16 успеха в актива си срещу 24 за испанеца.

Този полуфинал беше първи мач на "Уимбълдън" между двамата съперници от финала през 2008 година, когато победител стана испанеца, а мачът помежду им е определян като една от най-големите класики в тениса за всички времена.

За Федерер това ще бъде 12-и финал на "Уимбълдън", където е печелил трофея осем пъти (2003—2007, 2009, 2012, 2017).

Двете легенди в мъжкия тенис извадиха най-добрите оръжия от арсенала си и накараха хилядите фенове по трибуните на централния корт, сред които имаше куп знаменитости, на няколко пъти да стават на крака и да аплодират изпълненията им.

Двукратният шампион Надал обаче не успя да противодейства на швейцареца в дълъг период от време и пропусна да се класира на своя първи финал в турнира от 2011 г. насам.

Особено драматичен беше финалът на мача. Федерер сервира за победата. При 30:30 испанецът стигна до точка за пробив. Федерер я спаси, след което стигна до мачбол. Надал отложи още два пъти края на мача, но при петия си мачбол Федерер успя да затвори мача и да стигне до финала срещу защитаващия титлата сърбин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови