Медведев - Джокович е финалът в Мелбърн

OFFNews 19 февруари 2021 в 13:35 3604 0

Руснакът Данийл Медведев се класира за финала на Откритото първенство на Австралия, след като надви гърка Стефанос Циципас с 6:4, 6:2, 7:5 за малко над два часа игра.

Така Медведев се класира за втория си финал в турнирите от Големия шлем след сблъсъка за титлата на Ю Ес Оупън през 2019, когато отстъпи в драматичен петсетов трилър пред Рафаел Надал.

Сега пък му предстои сблъсък за титлата със световния номер 1 Новак Джокович, а финалът е в неделя. Сърбинът никога не е губил финал в Мелбърн, където е печелил цели осем пъти.

"Не беше лесно, видяхме какво направи той (б.р. Циципас) с Рафа – първите два сета доминираше, но след това обърна. Честно казано се стегнах в третия сет. За нас не е като Роджър и Новак с по 50 полуфинала. Не мога да дам точен отговор. Опитвам се да правя асове, да държа топката в корта.

Когато той водеше с 4:3, единственият ми шанс беше да направя ас. Успях да контролирам нервите си накрая, не знам какво щеше да стане, ако се беше стигнало до четвърти сет. Да, той със сигурност беше уморен след мача с Рафа, това обаче не го видяхме тогава. Днес в мача, когато го движех по корта, не му беше лесно, това се превърна в моя стратегия", коментира Медведев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови