Лудогорец спечели за пети път Суперкупата на България

OFFNews 17 юли 2021 в 22:31 3252 1

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Шампионът Лудогорец спечели за пети път Суперкупата на България по футбол. Това се случи след категорична победа с  4:0 над носителя на купата ЦСКА.

На Националния стадион "Васил Левски" в столицата тимът от Разград имаше огромно игрово предимство и можеше да се поздрави и с много по-изразителна победа.

През първото полувреме късметът бе на страната на символичния домакин от Разгрд. В 20-ата минута Федерико Варела отправи хубав изстрел към вратата на противника, но топката премина на сантиметри покрай гредата.

След още десетина игрови минути тимът от Разград стигна до попадение, дело на Алекс Сантана. Червените опитаха бързо да върнат попадението, но 5 минути преди почивката Доминик Янков удвои аванса на Лудогорец. В добавеното време отново Варела стреля опасно към Кахлина, но кълбото премина покрай десния страничен стълб. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка с два гола аванс за разградчани.

През втората част в игра за червените се появиха Валентин Антов и Жуниор Нзила, които замениха Иван Турицов и Хамза Чатакович.

В 49-ата минута Густаво Бусато допусна грешка, от която се възползва Пиерос Сотириу и покачи на 3:0. До края на двубоя и в игра за армейците се появиха Георги Йомов, Радослав Живков и Амос Юга на местата на Яник Уайлдшът, Жорди Кайседо и Федерико Варела. Армейците опитаха да се върнат в двубоя, но нямаха шанс пред гола. Пет минути преди края Лудогорец реализира и четвърто попадение, дело на Мавис Чибота, който оформи крайния резултат 4:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!