Легендата Виландер: Григор Димитров е един от най-важните играчи в света. Всички го обичат заради красивия му тенис и това, което прави извън корта

OFFNews 12 януари 2023 в 12:34 7531 2

Матс Виландер

Снимка Getty Images

Матс Виландер

Легендарният шведски тенисист и топ коментатор на „Евроспорт“ на най-големите тенис турнири Матс Виландер коментира пред Sportal очакванията към Григор Димитров преди започващото в понеделник Открито първенство на Австралия и кариерата на първата ни ракета досега.

„Той направи страхотна кариера и е невероятен играч, спечелил е някои от най-големите турнири. Победи най-добрите играчи по пътя към титлата си от Финалите на АТР“, казва Виландер - бивш №1 в мъжкия тенис, печелил три от четирите турнира от Големия шлем: три пъти откритото първенство на Франция, три пъти откритото първенство на Австралия и един път това на САЩ. Не успява да спечели само Уимбълдън, но печели титлата на двойки в Уимбълдън през 1986 година.

Според него е много положително, че Димитров отново работи с Дани Валверду – треньорът, с когото постигна най-големите си успехи досега.

„Това е от огромно значение за него, защото именно с него спечели най-големите си трофеи, като този от Финалите на АТР в Лондон. Бях там и също го гледах на живо“, казва 58-годишният шведски легендарен тенисист и анализатор.

“Видях се с Григор в Саудитска Арабия на демонстративния турнир. Той беше там като резерва и тренираше много. Това за мен е много показателно, защото очевидно той иска да участва на всеки турнир и да играе тенис, дори в Саудитска Арабия”, допълва Виландер.

Според него българинът е „един от най-важните играчи в света през последните десет години. Полуфиналист на “Уимбълдън”, US Open и в Австралия, шампион на Финалите на АТР и на “Мастърс”-а в Синсинати“.

Шведската легенда прогнозира, че Григор Димитров може да стигне пак до полуфинал, защото ще бъде готов за всеки мач, ще бъде в отлична физическа и психическа форма.

„Ако искате да победите Григор Димитров, трябва да изиграете силен мач. Той няма да даде нищо даром, няма да се откаже, няма да се измори. Има много богат арсенал от удари в играта си. Може да атакува мрежата, а може и да играе с подсечен бекхенд.

Ако кариерата на Григор свърши днес, ще мога да кажа, че той беше един от играчите, които осъществи потенциала си“, казва Виландер.

Той смята, че Григор вече не е под никакво напрежение в света на тениса, както беше, когато към него имаше очаквания да спечели „Голям шлем“.

„Той е един от най-обичаните играчи и подкрепата за него идва не само от България, ами от целия свят. Той е обичан заради играта си на корта и заради това какво прави извън корта. Както и заради красивия тенис, който предлага. Всички обичат Григор и искат да се справи добре, затова той се намира в много добра позиция”, сподели Виландер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews