Легендата Маргарет Корт нападна лесбийките в тениса

Звезди призоваха за бойкот срещу корта, носещ името на австралийката

OFFNews 31 май 2017 в 14:09 5045 5

Австралийската легенда Маргарет Корт изрази недоволство, че "тенисът е пълен с лесбийки". 24-кратната шампионка в турнири от Големия шлем и настоящ християнски пастор е известна с острите си хомофобски изказвания.

„Тенисът е пълен с лесбийки. Когато аз играех, имаше само две. Но те бяха водещите две тенисистки и както често се случва в тениса – това, което е на върха, пробива и в целия спорт“, каза Корт.

                                                          Мартина Навратилова

Думите й бяха приети лошо от много бивши и настоящи тенисистки. Мартина Навратилова и Били Джийн Кинг призоваха корта в Мелбърн, който носи името на Маргарет, да бъде прекръстен веднага.

Според бившата номер 1 в ранглистата Сам Стосър пък е възможно някои тенисисти да откажат да играят на „Маргарет Корт“ следващата година на Откритото първенство на Австралия. Лидерът при мъжете Анди Мъри сподели, че се надява всичко да отшуми до тогава.

Миналата седмица 74-годишната бивша тенисистка предизвика скандал със заканата си, че повече няма да лети с авиокомпанията "Qantas", която активно подкрепя еднополовите бракове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

31.05 2017 в 14:23

Пропуск! Без великата Крис Евърт! Най-красивата жена, излизала на корта! И истинска!

Поздрав!

29217

2

Лопе де Вега

31.05 2017 в 14:21

Ами то в английския език тенисистка и лесбийка бяха (са?) синоними.

Поздрав!

42249

1

Denis Rizanov

31.05 2017 в 14:13

Стига!
Престанете с тези новини за днес, че българските лгбт-джии хептен ще пощръклеят днес. Идва им "ту-мъч" да са мятат като заклани.
:)