Руски комунисти скочиха на FIFA 17 заради "хомосексуална пропаганда"

OFFNEWS 05 декември 2016 в 19:54 3013 0

Ирина Роднина

Членове на руския парламент от Комунистическата партия на Руската федерация и "Единна Русия" подадоха молба към агенцията за надзор на комуникациите да предприеме мерки срещу видеоиграта FIFA 17 за нарушаване на законите на страната срещу "хомосексуалната пропаганда".

С писмо те се оплакват от популярното футбол издание на ЕА Games, предназначено за всички възрасти, което кани потребителите да подкрепят акцията на цветните връзки в английската футболна лига.

"Акцията на цветните връзки" е част от голяма кампания на LGBT организацията. Писмото гласи, че според закон, приет през 2013-та година, пропагандирането на нетрадиционни сексуални връзки може да повлияе отрицателно на здравето и развитието на децата.

"Трябва да се обърне внимание на разработчиците на тази игра, че всяка държава си има свои закони и ред, който трябва да се спазва", коментира гневно депутатът Ирина Роднина.

LGBT организацията StoneWall от Великобритания стартира акцията с цветните връзки този месец в опит да се бори срещу хомофобията, бифобията и трансфобията във футбола, пише Kaldata.com.

Според StoneWall около 72% от феновете са чували анти-LGBT забележки по време на мачове през последните пет години. Футболната лига и EA Sports са се включили в кампанията чрез презентиране на материали свързани с нея. Затова геймърите на FIFA 17 можеха да се сдобият с цветни екипи за техните виртуални футболисти до 28-ми ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews