Легенда в тениса разкри тайната за успеха на Джокович, Федерер и Надал

OFFNews 19 април 2019 в 12:21 2514 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Анди Родик не спести похвалите си по адрес на великата тройка Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Американецът е на мнение, че те притежават железна психика, която им помага да издържат на напрежението. Именно това ги прави толкова успешни.

"Те са различни от всеки друг, различни са и от мен. Да, аз направих нелоша кариера и бях добър тенисист. Те обаче са най-добрите.

Не е лесно да си на върха толкова дълго, не е лесно да си във всеки турнир на 1/2-финал или финал. Но те успяват да го направят.

Има много талантливи играчи, но не всеки може да издържи на това напрежение. Тримата имат наистина желязна психика и именно това им помага да бъдат толкова успешни през последните години.

За да направиш това трябва да си добър, спор няма, но трябва и да имаш изключително стабилна психика", каза още той.

Американецът прекрати кариерата си през 2012 година. През 2003 на 21-я си рожден ден той побеждава Хуан Карлос Фереро на финала, печели Откритото първенство на САЩ и става №1 при мъжете.

Това е единствената му титла от Голям шлем, макар че достига до финал още 4 пъти – три пъти на Уимбълдън и още веднъж на Откритото първенство на САЩ. И четирите пъти губи от Роджър Федерер. Негов треньор е Лари Стефанки.

Той и Федерер са единствените тенисисти, които от 2002 до 2010 са непрекъснато в първата десетка на Световната ранглиста.

Родик е известен с изключително бързите си и мощни сервиси. До 2011 година на него принадлежи рекорда за най-бързия начален удар – 155 мили в час или 249.5 километра в час, като бие собствения си рекорд три пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови