Контузия спря Шарапова за Торонто

OFFNews 04 август 2017 в 09:14 1483 0

Бившата номер 1 в света Мария Шарапова се отказа от участие на турнира "Мастърс" в Торонто от 7 до 13 август заради контузия на лявата ръка.

Рускинята получи покана от организаторите и беше много ентусиазирана да вземе участие, но травмата я спира. По лекарско предписание тя прекрати участието си на турнира в Станфорд. Рускинята трябваше да играе във втория кръг срещу украинката Леся Цуренко, но не излезе на корта.

Шарапова обясни, че е започнала да усеща болки още по време на първия й мач на турнира срещу американката Дженифър Брейди.

Рускинята се завърна на корта през април след изтърпяно наказание за употреба на мелдоний. Тя изигра девет мача, от които спечели шест.

Световният №1 Анди Мъри също се отказа от участие на започващия следващата седмица турнир от сериите “Мастърс” в Монреал (Кан). Шотландецът обяви, че ще удължи почивката си, за да продължи с рехабилитациите до пълно възстановяване от травмата в бедрото, което означава, че Григор Димитров ще е поставен под №7 в основната схема на надпреварата.

Мъри е поредният тенисист от топ 10, който отказва участие на Rogers Cup. Преди него това сториха сърбинът Новак Джокович, швейцарецът Стан Вавринка и хърватинът Марин Чилич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !