Китайската тенисистка Шуай Пън се отрече от думите си

OFFNews 20 декември 2021 в 09:28 2532 0

Китайската тенисистка Шуай Пън отрече да е отправяла обвинения към някого за сексуално насилие, упражнено върху нея. Тя заяви, че публикацията, която написа в социалната мрежа Weibo, не е била разбрана правилно.

Безопасността на Шуай Пън се превърна в дискусионна тема в тенис обществото в последните седмици след въпросната публикация, от която личеше, че обвинява бивш виден китайски политик в сексуално посегателство.

Впоследствие Пън изчезна от публичното простанство за около три седмици.

"Първо, искам да подчертая нещо много важно. Никога не съм казвала или писала, че някой ме е насилил сексуално. Трябва да изясня това", заяви Шуай Пън във видео, публикувано от сингапурската медия Lianhe Zaobao.

Това е първо изказване на тенисистката, в което тя се появява пред камера. Китайката заяви, че публикацията в социалната мрежа Weibo, която по-късно бе премахната, е била от "лично естество".

35-годишната Пън каза още, че не е била разбрана правилно, но не даде повече подробности. Тенисистката добави, че живее в дома си в Пекин, без надзор и не спомена името на политика, който първоначално обвини.

От агенция Reuters съобщиха, че не са успели да се свържат с Шуай Пън за коментар по темата.

Женската тенис асоциация (УТА) пък обяви, че появата на Пън не премахва техните притеснения за безопасността на състезателката.

"Оставаме непоколебими в призива си за пълно и честно разследване, без цензура, по обвиненията, които тя отправи в сексуално насилие и които породиха първоначалното ни безпокойство", се казва в изявлението на УТА.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови