Карикатурата на Серина предизвика скандал

OFFNews 11 септември 2018 в 19:28 6077 0

Най-големият австралийски вестник "Хералд Сън" се оказа в центъра на голям скандал заради публикуването на карикатура на американската тенисистка Серина Уилямс.

Авторът на рисунката Майк Найт е обвинен в расизъм и сексизъм от влиятелни обществени фигури като писателка Джоан Роулинг, изпод чието перо е излязла поредицата за "Хари Потър".

На въпросната карикатура Серина е изобразена като ядосана лелка, докато съперничката й във финала на Откритото на САЩ Наоми Осака е молена от съдията на стола да отстъпи победата на американката, за да миряса.

"Отлична работа по превръщането на една от най-великите спортистки на съвремието в обект на расистки и сексистки скандал и обезличаването на опонентката й", написа Роулинг в Туитър.

Авторът се защити, че не е сексист, а просто е искал да акцентира върху недостойното поведение на Серина. Той посочи, че е рисувал и карикатури на Ник Кирьос, но подобна чувствителност не е била проявявана. Със сигурност нещата вече излизат извън рамките на спорта, а дебатът, който предстои ще е интересен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!