Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ига Швьонтек спечели Ролан Гарос за втори път след експресна победа над Коко Гоф

OFFNews 04 юни 2022 в 18:21 5008 2

Снимка Getty Images

Полякинята Ига Швьонтек спечели за втори път в кариерата си титлата от Откритото първенство на Франция по тенис "Ролан Гарос" в Париж.

Във финала при жените в Париж водачката в световната ранглиста победи американката Коко Гоф с 6:1, 6:3. Мачът продължи само 70 минути, което е нещо като традиция при дамите. За Швьонтек това е 35-а поредна победа, с което изравни рекорда на Винъс Уилямс, която прави това през 2000 година.

Швьонтек, която триумфира на "Ролан Гарос" и през 2020 година, започна ударно срещата и поведе с 4:0 гейма след само 19 минути игра. След по-малко от четвърт час тя затвори първия сет след третия пробив, който реализира.

18-годишната Гоф, която играе за пръв път във финал на турнир от "Големия шлем", започна по-добре втория сет и поведе с 2:0. Само за около десетина минути обаче Швьонтек обърна хода на сета, след като спечели пет последователни гейма, а малко по-късно ретур в аут на Гоф донесе шампионската радост на 21-годишната полякиня.

След края на мача тя се качи в ложата, където бяха настанени семейството и приятелите й.

Тя беше поздравена на място и от капитана на Дружина Полска Роберт Левандовски. Асът на Байерн (Мюнхен) отлетя за Париж, за да подкрепя Швьонтек от трибуните.

Селекционерът Чеслав Михневич даде на футболистите свободен ден, а нападателят реши да го използва точно по този начин. Капитанът на поляците беше седнал до самия корт, а Ига много добре знаеше това. Веднага след края на срещата тя изтича до Левандовски, с когото се прегърна сърдечно. Видимо доволният футболист дълго ръкопляска, изправен на крака и поздрави по този начин Швьонтек.

За победата си на "Ролан Гарос" Ига Швьонтек ще получи чек за 2,2 милиона евро, докато Гоф ще добави към банковата си сметка 1,1 милиона евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

carol135

04.06 2022 в 18:53

.
.
.

-1495

1

zuIjin

04.06 2022 в 18:47

Напълно заслужена победа. БРАВО!
 
X

Да помогнем на украинските деца!