Гришо сломи и Хуркач, стигна полуфинал в Монте Карло

Следващият съперник на хасковлията ще бъде 22-годишният Алехандро Давидович Фокина (Испания)

OFFNews 15 април 2022 в 18:27 2461 0

Снимка Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 5,8 милиона евро.

Димитров надделя над поставения под номер 11 Хуберт Хуркач (Полша) с 6:4, 3:6, 7:6(2) след 2:27 часа игра.

30-годишният хасковлия започна отлично мача и брейк в третия гейм се оказа достатъчен за успеха в първия сет.

Във втората част Хуркач дръпна с 5:2 и в последствие изравни, а в решаващия трети сет полякът на два пъти излизаше с пробив напред, но не се възползва. Той дори сервираше за победата при 5:4, но българинът успя да изравни. В последствие при 6:5 Димитров пропусна два мачбола, но в тайбрека поведе с 5:1 и след това затвори мача при третата си възможност, за да се класира за полуфиналите в турнира за втори път след 2018 година.

"Опитвах се да го поставям под напрежение при всяка възможност, особено в третия сет, когато той на два пъти имаше пробив аванс. За мен беше важно да връщам максимално много топки в игра. Усещах, че така го карам да не се чувства комфортно на корта", коментира Димитров.

С успеха хасковлията си осигури 249 740 евро и 360 точки за световната ранглиста, в която заема 29-ото място. Следващият му съперник ще бъде 22-годишният Алехандро Давидович Фокина (Испания), съобщи БТА.

46-ият в класацията на АТП Давидович Фокина, който във втория кръг елиминира водача в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия), днес се справи и с поставения под номер 10 Тейлър Фриц (САЩ) с 2:6, 6:4, 6:3 и за първи път достигна до полуфинал на турнир от сериите "Мастърс".

"Гледам мач за мач, работя. Не мисля за това как играя. Сезонът на клей не е толкова дълъг и искам да надграждам. Ако загубя утре, ще бъда разочарован, но няма да бъда прекалено суров към себе си", каза българинът.

Димитров претърпя поражение в единствения си мач срещу испанеца досега с 4:6, 6:7(2) на турнира "Мастърс" в Рим през миналата година. Ако хасковлията вземе реванш утре, той ще си гарантира завръщане в топ 20 на световната ранглиста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !