Григор Димитров започва срещу Вердаско в Индиън Уелс

OFFNews 09 март 2018 в 09:51 13241 0

Испанецът Фернандо Вердаско ще бъде първият съперник на Григор Димитров на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, който е с награден фонд от 7,97 милиона долара.

В двубой от първи кръг Вердаско се наложи с 6:2, 1:6, 6:2 над аржентинеца Гуидо Пея и във втория ще срещне поставения под номер 3 българин, който се класира за тази фаза на надпреварата без игра.

Двубоят между Димитров и Вердаско е част от съботната програма на турнира, а началният му час ще бъде определен допълнително.

До момента двамата имат три мача помежду си, като статистиката засега е в полза на Григор, който има две победи и една загуба срещу испанския ветеран. И трите им двубоя обаче са били трисетови. За последно двамата премериха сили на "Мастърс"-а в Монте Карло през 2015 година. Тогава българинът се наложи над съперника си с 6:4, 4:6, 6:4 в първия кръг на надпреварата.

В нощта на петък срещу събота Димитров стартира участието си на двойки, където ще си партнира с аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Техни съперници в първия кръг са опитните испанци Марк Лопес и Фелисиано Лопес. Мачът няма да започне преди 04:00 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови