Григор: Не бих казал, че се намирам в мир със себе си (видео)

OFFNews 08 март 2018 в 11:43 13170 0

Снимка Сергей Антонов

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров демонстрира увереност преди участието си в започващия тази седмица турнир от серията Мастърс в Индиън Уелс. Световният №4 чака победителя от двубоя между испанския ветеран Фернандо Вердаско и аржентинеца Гуидо Пея.

"Сега съм по-постоянен. Не бих казал, че се намирам в мир със себе си. Само на 26 съм. Това е война. Шегата настрана, в такава позиция съм, че мога да изисквам от себе си да се раздавам максимално на и извън корта.

Когато излизам на корта, съм с нагласата да давам максимума. Когато вляза в залата за фитнес, пак съм с нагласата да се раздавам докрай. Тази година започнах подготовката за сезона рано. Целта ми беше да се представя много добре в Австралия.

Пак имах добър резултат, но не беше това, на което се надявах. Мисля, че просто трябва да продължа със същата нагласа. Всичко изглежда на прав път. Харесвам напрежението. Ако резултатът е 5:5, 30:30, това е хубаво напрежение и аз се храня от това.

Искам да правя още и още. Хората около мен трябва да ме успокояват понякога. Един от най-важните уроци, които научих през 2017 година е всъщност как да си почивам. Все още не съм добър в това, но работя по въпроса", каза Григор пред официалния сайт на ATP.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови